Galvanizli Tel Ankara

GALVANİZLİ TEL ANKARA
Demirin 450 – 455 derecedeki çinkonun erimesi sonucu, eriyen bu çinkonun içine daldırılması ve bu çinkoyla kaplanması işlemine galvaniz denir. Demir ile çinko kuvvetli bir bağ yapmaktadır. Böylece üçlü bir faz tabakası oluştur. Çelik telin üzerine bu galvanizleme işlemi sayesinde çinko örtülür. Galvanizleme işleminden geçmiş çinkonun çelik tel üzerine örtülmesi ile galvanizli tel meydana gelir.
Telin galvanizli olması paslanmasını engeller. Açık havada olan tellerin galvanizli olması her türlü hava koşuluna karşı bu telin ömrünü uzatması anlamına gelmektedir. Bu telin yani galvaniz olan telin üzerine birde kromat kaplanırsa ömrü olduğundan daha fazla artar. Bir malzemenin galvaniz olabilmesi için % 0.25’ten az Karbon, % 0,05’ten az Fosfor, % 1, 35’ten az Mangan ve % 0,05’ten az Silisyum olması gerekmektedir.

İklim koşullarına dayanıklı olması ve her türlü hava koşulu altında kullanışlı olması sebebi ile galvanizli telin kullanımı oldukça yaygındır. Başta endüstri alanları olmak üzere birçok alanda kullanılmaktadır. Endüstri alanları dışında koruma amaçlı, tarımsal alanları ayırmak amacı ile ya da besicilik yapılan alanların düzenlenmesi için korozyona karşı çok dayanıklı olan bu galvanizli teller kullanılmaktadır. Galvanizli teller iki tür telde kullanılır. Bunlardan birincisi, çit telidir. İklim koşullarına dayanabilmesi için çit tellerini sıcak daldırma galvanizleme işlemi ile çinko kaplanmaktadır. PVC Kaplı Tellerde de korozyona karşı daha güçlü olabilmesi için galvanizleme işlemiuygulanmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder